Antrenament personal in sala de fitness

Stilul de viata sedentar este considerat un factor de risc major care afecteaza starea de sanatate si favorizeza procesul imbatranirii. Activitatea fizica, respectiv antrenamentele de forta joaca un rol important in prevenirea unor afectiuni precum: bolile cardiace, diabet, obezitate, osteoporoza, etc. Pentru programele de slabire si modelare corporala este esentiala practicarea fitness-ului asistat prin care sa dezvolti forta, rezistenta si tonifierea grupelor musculare implicate in efort, eliminand tesutul adipos din zonele respective.

Fitness-ul poate fi un mod de a mentine starea de sanatate, sau un sport de performanta, de aceea conditia fizica buna se poate obtine prin activitate fizica regulata.

Efectele fitness-ului sunt: imbunatatirea functiei cardiace si respiratorie, cresterea flexibilitatii, cresterea fortei musculare si a rezistentei.
Fitness-ul, efectuat ca o activitate pentru imbunatatirea starii de sanatate, reduce riscul atacurilor cardiace, cancerului de colon, diabetului sau a hipertensiunii.

“Motive” pentru a te apuca de fitness :

- pentru ca niciodata nu-i tarziu sa te apuci de fitness
- pentru ca antrenamentele nu va ocupa mult timp si sunt foarte eficiente
- pentru ca organismul dumneavoastra va deveni mai viguros si mai rezistent la boli
- pentru ca va veti reduce colesterolul intr-un mod placut
- pentru ca inima si intreg aparatul circulator nu vor avea decat de castigat
- pentru ca veti da jos kilogramele nedorite fara sa muriti de foame pentru asta
- pentru ca veti scapa de stresul zilnic

- pentru ca veti arata mai bine si va veti simti mai tineri, ceea ce ii va face pe ceilalti sa va aprecieze mai mult
- pentru ca veti avea mai multa incredere in fortele proprii
- pentru ca veti avea mintea mai limpede

Sanatatea in fitness :

V-am spus deja ca practicarea fitness-ului nu poate fi decat benefica pentru organismul dumnevoastra. Totusi, uneori avizul medicului este necesar. Desi pentru a practica fitness-ul nu-ti trebuie sanatatea unui maratonist, alpinist sau parasutist, un control medical nu strica, mai ales daca aveti peste 35 de ani si ati dus in ultimul timp o viata sedentara. Oricum, nu trebuie sa va cramponati de aceasta conditie si nici nu e cazul sa va speriati de un control medical: el este cel mai adesea o confirmare a sanatatii dumneavoastra.

Importanta unui antrenor personal in fitness :

Pentru un program de exerciţii adaptat nevoilor tale, fara accidentari, dar şi a te asigura că vei avea permanent pe cineva care să te motiveze să continui să faci sport, antrenorul personal este soluţia cea mai potrivită.

De aceea daca te-ai hotarat ca vrei sa te apuci de acest sport cu adevarat, nu iti ramane decat sa ma contactezi

Locatie : One Fitness

Foto : Doru Oprisan

[nggallery id=1]