Antrenamente personale in sala de Kickboxing

Kickbox-ul este o metodă de apărare care te va învăţa cum să te aperi în situaţii periculoase, înarmat sau cu mâinile goale. Nu este doar un sport de contact, ci este sportul în care graţia şi stilul caracteristice boxului se îmbină cu loviturile.

3 motive să te apuci de kickboxing:
- Înveţi cum să descurajezi orice persoană care te ataca;
- Înveţi cum să eviţi impactul cu puterea loviturii atacatorului şi să-l ataci în puncte sensibile, dezarmându-l sau punându-l în imposibilitate de a te ataca;
- Înveţi cum să te aperi şi cum să-ţi concentrezi 100% din puterea corpului tău în fiecare mişcare pe care o faci, în fiecare lovitură pe care o execuţi.

Antrenamentele de Kickbox îşi vor lăsa o amprentă permanenţă asupra mentalităţii tale. Te vor ajuta să să-ţi păstrezi starea de echilibru mental într-o luptă fizica, forţa contra forţa, sau într-o discuţie publică, minte contra minte, intelect contra intelect. O persoană puternică va fi în stare să-şi canalizeze mai bine efortul, iar o persoană slabă sau mai puţin puternică va ştii cum să neutralizeze forţa mai mare a adeversarului, folosind metodele de apărare. De asemenea vei ajunge la un grad mai înalt al încrederii în tine, îţi vei îmbunătăţii condiţia fizică şi circulaţia sangvină, îţi va creşte agilitatea şi rezistenţa musculară.


Antrenorul personal îţi va face o evaluare a condiţiei tale fizice şi o serie de recomandări cu privire la ce tip de kickbox care ţi s-ar potrivi cel mai bine. Împreună îl veţi alege pe acela care te va ajuta să-ţi atingi obiectivele pe care ţi l-ai setat.

Tipuri de kickbox:
- kickbox-ul praticat pentru autoapărare;
- kickbox-ul pentru menţinerea condiţiei fizice – kickboxul cardio care nu implică contact fizic între adversari, constă în antrenamente cardiovasculare cu beneficii vizibile pentru corp;
- kickbox-ul ca sport full contact.


În cazul practicării kickboxului ca sport full contact, luptătorii vor primi informaţii despre regulile existente în ceea ce priveşte protecţia în timpul luptelor: sportivii sunt obligaţi să poarte pentru protecţia lor şi a adversarilor proteze dentare, bandaje la încheieturi, mânuşi de box, cochilii, tibiere şi, opţional, cască de protecţie (mai ales cei sub 16 ani). Antrenorul personal va realiza, de-a lungul antrenamentelor, o serie de evaluări pentru a vedea în ce stil de kickbox te-ai încadra mai bine ca luptător, pentru participarea în competiţii si pentru a obţine performanţa pe care o ai ca obiectiv.

Dacă ai un obiectiv care se încadrează într-una dintre categoriile următoare: vrei să îţi îmbunătăţeşti condiţia fizică, vrei să foloseşti tehnicile pentru autoapărare, vrei să devii sportiv de performanţă, înseamnă că ai ajuns într-una dintre secţiunile site-ului meu. Prin antrenamentele personale, te pot ajuta să-ţi îndeplineşti obiectivul.
[nggallery id=5]